Shop Mobile More Submit  Join Login


Viata prin fotografie

Ne poate face suferinta mai buni? Cum?! Ca traire, suferinta este ceva negativ. Si atunci cum poate ea sa produca un salt calitativ?!
Se spune ca actul de creatie nu poate exista intr-un mediu prosper, ca saracia si nevoia sunt cele care nasc valoarea... iar exemple sunt nenumarate. Nu inteleg cum e posibil acest lucru. Si da, inteleg nevoia, necesitatea care "obliga" intelectul sa produca pentru asigurarea supravietuirii. Vad relatia de cauzalitate dintre nevoie si creatie grefata pe un intelect mediu sau superior. Ce nu inteleg este chimia acestui mecanism, ce este dincolo de el. Care este acel balegar care favorizeaza cresterea florii. Aceeasi mizerie naste si flori si
nenorociri, violuri, crime.

Prin comparatie, bunastarea favorizeaza lancezeala. Confortul si indestularea inmoaie spiritul. Si totusi, "de familie buna" pointeaza catre pozitiv, catre educatie, catre cultura.

Ce anume face diferenta? Cum determini ce sa creasca in "acel" mediu? De unde stii ca o sa fie noul Paganini sau un viitor "student" la Jilava?
..
:iconparislynne:
ParisLynne Featured By Owner Sep 15, 2011   Photographer
Lovely photo!
Reply
Add a Comment:
 
×Details

Submitted on
September 6, 2011
File Size
1.2 KB
Link
Thumb

Stats

Views
285
Favourites
15 (who?)
Comments
1
×